Pensioenopbouw en langetermijnsparen

Net zoals iedereen wil u op het einde van uw carrière kunnen genieten van een welverdiend pensioen. Aangezien de laatste jaren steeds duidelijker wordt dat het wettelijk pensioenstelsel onder zware druk staat, is het verstandig om zelf aan pensioenopbouw te doen.

U kan aan pensioenopbouw doen via een levensverzekering of een verzekering pensioensparen. Bovendien kan dit op een fiscaal interessante manier gebeuren, zodat meer dan 30% van het gespaarde bedrag via uw belastingaangifte kan recupereren! Wij helpen u graag verder zodat u een correcte keuze kan maken.

Langetermijnsparen

Langetermijnsparen is een vorm van fiscaal sparen, vergelijkbaar met het klassieke pensioensparen. Daarmee bedoelen we dat je extra geld kunt overhouden – boven op het bedrag dat je spaart – doordat je minder belasting betaalt.

Op de bedragen die je stort, kun je namelijk tot 30% belastingvermindering krijgen. En dat tot maximaal 705 euro per jaar. Hoeveel korting je ontvangt, hangt af van je persoonlijke situatie (inkomen, spaarbedrag, enz.).

Een zeer interessant alternatief voor de vroegere woonbonus die op 1/1/2020 werd afgeschaft voor nieuwe leningen.