Autoverzekering


Verplaatsingen met de wagen, motorfiets…. zijn bijna niet meer weg te denken uit onze maatschappij.
Een ongeval is snel gebeurd. Wij staan met onze expertise klaar om u bij te staan, zelfs langs de kant van de weg.

Enkel de aansprakelijkheidsverzekering is verplicht, daarnaast heeft u de vrije keuze uit volgende waarborgen : rechtsbijstand, omnium, glasbreuk, diefstal, natuurgeweld en pechverhelping met of zonder vervangwagen.

Ook aan mensen die geen auto hebben, heeft KBC gedacht. Vraag gerust meer info over onze fietsverzekering.

MEER INFOMAAK AFSPRAAK
autoverzekering

Neem het inschrijvingsbewijs van je auto erbij om al de juiste gegevens bij de hand te hebben. Wij bezorgen je zo snel mogelijk een offerte op maat.

Gegevens auto - (1/3)
Burgerrechterlijke aansprakelijkheid

Elke dag gebeuren er ongelukken in het verkeer. Om de slachtoffers zekerheid te bieden van een vergoeding, heeft de overheid de motorrijtuigenverzekering wettelijk verplicht. Die verzekering betaalt de schade die door het verzekerde voertuig is veroorzaakt.

Daarbij zijn twee mogelijkheden. Ten eerste kan het gaan om de schade waarvoor de bestuurder burgerlijk aansprakelijk is omdat hij in de fout gegaan is. Ten tweede kan de schade betrekking hebben op een zwakke weggebruiker (al wie geen motorrijtuig bestuurt), ongeacht wie in fout is.

Rechtsbijstand

Als u het slachtoffer bent van een ongeval, moet u ook uw rechten kunnen laten gelden. Vaak kan een advocaat u daarbij het beste helpen. Maar die juridische hulp moet u natuurlijk wel betalen. Daarbij komt een verzekering rechtsbijstand aardig van pas. De verzekeraar neemt dan de erelonen en de kosten van de advocaat op zich. U bent vrij om een eigen advocaat te kiezen.

Gedeeltelijke of volledige omnium

Bij een verkeersongeval vergoedt de gewone verplichte autoverzekering niet de schade aan het verzekerde voertuig. Nochtans kan die schade erg groot zijn. Daarom kan u voor uw wagen ook de waarborg “volledige omnium” onderschrijven. Deze waarborg zorgt ervoor dat de eigen schade aan de wagen vergoed wordt. De waarborg “gedeeltelijke” omnium dekt enkel de schade in geval van brand, natuurgeweld, glasbreuk, diefstal voertuig of aanrijding van dieren.

Bijstand bij ongeval of pech

U wordt ziek. U kwetst zichzelf. Dat is vervelend als dat dicht bij huis gebeurt. Het is nog lastiger als het u ergens ver over de grenzen overkomt. De juiste medische zorgen krijgen is niet altijd even vanzelfsprekend.U hebt wagenpech, in België of elders in Europa. Natuurlijk kan u dat missen als kiespijn.Gratis hulp van een bijstandsverlener kan dan het leed verzachten. Hij of zij helpt u de zorgen of de oplossing te vinden die u nodig hebt.