Pensioenopbouw

Net zoals iedereen wil u op het einde van uw carrière kunnen genieten van een welverdiend pensioen. Aangezien de laatste jaren steeds duidelijker wordt dat het wettelijk pensioenstelsel onder zware druk staat, is het verstandig om zelf aan pensioenopbouw te doen. Als zelfstandige hebt u verschillende mogelijkheden. Ons kantoor staat u bij om de juiste keuze te maken uit de verschillende formules zoals:

  • Levensverzekering
  • Pensioensparen
  • Groepsverzekering / Individuele Pensioentoezegging (IPT)
  • Vrij Aanvullend Pensioen (VAPZ)
Vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ)

Doorgaans ligt het wettelijk pensioen van een zelfstandige lager dan dat van een werknemer. Geen zin om in te boeten in je huidige levensstandaard? Met het KBC-Life Pension Plan – VAPZ kun je nu al een extra pensioenkapitaal opbouwen voor later.

Deze levensverzekering biedt je voldoende zekerheid dankzij een gegarandeerd rendement, dat bovendien nog aangevuld kan worden met een variabele winstdeling. Nog niet overtuigd? Weet dat je met een vrij aanvullend pensioen vandaag al van een mooie belastingvermindering geniet en later van een heel milde eindbelasting op je opgebouwde kapitaal.

Individuele pensioentoezegging (IPT)

Met ons KEYMAN BENEFIT PLAN kan u als zaakvoerder van een vennootschap een aanvullend pensioen opbouwen en zich indekken tegen de risico’s van overlijden, ziekte en ongeval.

Wij maken graag een offerte die rekening houdend met de wettelijke reglementering aansluit bij uw noden en behoeften.