Cyberrisico

Een cyberverzekering voor KMO’s is een schadeverzekering die je onderneming beschermt tegen de gevolgen van hacking, datalekken, cyberaanvallen en systeeminbraken. Zelfs als jij of je werknemers dit zelf hebben veroorzaakt.

 1. Terugbetaling van de herstellingskosten
  We betalen de kosten terug die nodig zijn om de schade te herstellen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor de herstelling van je netwerk bij hackerschade, maar ook de betaling van administratieve boetes bij inbreuk op de privacywetgeving door een onoplettendheid van een medewerker of het verlies van geld op je rekening als je gehackt bent.
 2. Bijstand bij een cyberaanval of datalek
  Dringend hulp nodig? Je kunt 24/7 terecht bij de KBC Cyberverzekering Helpdesk, waar een team van experts voor je klaarstaat. We bellen je binnen de 2 uur terug met een voorstel om de schade te herstellen. In noodgevallen sturen we meteen een IT-expert op pad.Heb je nood een PR-expert of een juridisch adviseur als je bijvoorbeeld gegevens van klanten verliest of bij een inbreuk op de GDPR-wetgeving? Ook dan kun je op ons rekenen.
 3. Gratis preventie voor een betere bescherming
  Experts nemen je onderneming onder de loep en geven advies over hoe je schade kunt voorkomen.
 4. Vergoeding van bedrijfsschade (optioneel)
  Ben je inkomsten mislopen door een cyberaanval? Was je webshop bijvoorbeeld onbereikbaar of zijn je machines uitgevallen? Dan heb je dankzij deze optionele waarborg recht op een schadevergoeding.